recept: Bélszínérmék magyarosan, Kifőzde
Bélszínérmék magyarosan
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

60 dkg bélszín,
2-3 zöldpaprika,
3 paradicsom,
2 fej vöröshagyma,
1 kg krumpli,
fél csomó petrezselyem, só, kömény, pirospaprika, bors, fokhagyma



A bélszínt megmossuk, megtisztítjuk és egészben bekenjük mustárral, vékonyan megborsozzuk, és szűk edényben felöntjük olajjal, hogy ellepje. Így pácoljuk hűtőben 2-3 napig.
A bélszínt kivesszük a pácból, lecsöpögtetjük, féltenyérnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, vékonyan borsozzuk és hűvös helyre félretesszük.
A vöröshagymát és a zöldpetrezselymet finomra, a zöldpaprikát és a paradicsomot kockára vágjuk, a fokhagymát sóval péppé zúzzuk.
A finomra vágott vöröshagymát forró zsírban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával és pár szem köménymaggal. Felengedjük fél pohár fehér borral, csontlével vagy vízzel, és zsírjára visszapirítjuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, és fedő alatt megpároljuk.
Közben a krumplit megmossuk, megtisztítjuk, fél centis karikákra vágjuk és bő zsírban mindkét oldalán piroskásra sütjük. A kész krumplikat beleforgatjuk a lecsós edénybe, a végén sózzuk, és meghintjük közepesre tépkedett petrezselyemmel.
Ezután a húsokat forró zsírban, hirtelen mindkét oldalán megsütjük. (1-2 percig, ha véresen, 2-3 perc, ha csak szaftosan szeretjük.)
A hússzeleteket a krumpli-lecsó ragu tetejére tálaljuk.
Vegyes savanyúsággal kínáljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rósejbni
 Misi bácsi savanyúja

Forrás: Jancsi bá receptjéből és éttermi tapasztalatokból.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.03.04. Utoljára frissítve: 2009.03.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 15:02:18 - 1.79)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez