Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
60 dkg bélszín, 2-3 zöldpaprika, 3 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 1 kg krumpli, fél csomó petrezselyem, só, kömény, pirospaprika, bors, fokhagyma |
A bélszínt megmossuk, megtisztítjuk és egészben bekenjük mustárral, vékonyan megborsozzuk, és szűk edényben felöntjük olajjal, hogy ellepje. Így pácoljuk hűtőben 2-3 napig. A bélszínt kivesszük a pácból, lecsöpögtetjük, féltenyérnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, vékonyan borsozzuk és hűvös helyre félretesszük. A vöröshagymát és a zöldpetrezselymet finomra, a zöldpaprikát és a paradicsomot kockára vágjuk, a fokhagymát sóval péppé zúzzuk. A finomra vágott vöröshagymát forró zsírban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával és pár szem köménymaggal. Felengedjük fél pohár fehér borral, csontlével vagy vízzel, és zsírjára visszapirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, és fedő alatt megpároljuk. Közben a krumplit megmossuk, megtisztítjuk, fél centis karikákra vágjuk és bő zsírban mindkét oldalán piroskásra sütjük. A kész krumplikat beleforgatjuk a lecsós edénybe, a végén sózzuk, és meghintjük közepesre tépkedett petrezselyemmel. Ezután a húsokat forró zsírban, hirtelen mindkét oldalán megsütjük. (1-2 percig, ha véresen, 2-3 perc, ha csak szaftosan szeretjük.) A hússzeleteket a krumpli-lecsó ragu tetejére tálaljuk. Vegyes savanyúsággal kínáljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|